Iğdır'da kadınlara yönelik "Spor Kadın ve Sağlık" sempozyumu düzenlendi
- Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Iğdır Üniversitesi, Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü ve Iğdır Belediyesi'nin iş birliğinde kadınlara yönelik "Spor Kadın ve Sağlık" sempozyumu düzenlendi.

Iğdır Gençlik Merkezi Spor Salonunda düzenlenen programda, kadınların yaşam kalitesini spor yaparak mutlu bir hayat sürmelerini, sporun gücünü kullanarak bilinçlenmeleriyle ilgili konular ele alındı.

Programda açılış konuşması yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi, kurum olarak görevleri arasında yer alan spor, gençlik çalışmaları, eğitim ve kültürel etkinliklerin yanında kadınlara yönelik bu tür sempozyumlar düzenlediklerini söyledi.

Kadınların spora yönelmesi gerektiğini belirten Çebi, "Son iki yıldır mahallelerde açtığımız gençlik merkezlerimizde kadınlarımıza ve çocuklara uzman antrenörlerimiz çok güzel programlarla hizmet etmektedirler. Bu merkezlerde kadınlarımız resim, müzik, Kur'an-ı Kerim öğrenme, okuma-yazma ve çeşitli sportif kurslar almaktadır." dedi.

Vali Yardımcısı ve Halfeli Belediye Başkan Vekili Ömer Sait Karakaş da, Iğdır Valiliği, Gençlik Spor Müdürlüğü ve Iğdır Beledisiyle koordineli olarak kent genelindeki birçok mahalle ve ilçelerde gençlik merkezleri, spor tesisleri ve bunların yanında çocuk parkları kurduklarını söyledi.

İleriki süreçte de yine bu tür yatırımların yapılmasını planladıklarını ifade eden Karakaş, "Kurduğumuz gençlik merkezlerimizde çocuklarımız parklarda oynarken anneleri buralarda açtığımız kurslardan faydalanıyorlar. Peygamber efendimiz, 'cennet annelerimizin ayaklarının altındadır' demiş. Sizler bizim için çok önemlisiniz, bu manada geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştirirken ne kadar bilgili olursanız, ne kadar eğitimli olursanız o kadar güzel çocuklar yetiştireceğinizi düşünüyorum. Bu nedenle sizler ne kadar bu tesislerimizi kullanırsanız emin olun bizler de o kadar mutlu oluruz. Kadın toplumun direği diyoruz, kadın her alanda başarılı olmalı, çünkü kadının elinin değdiği her yer güzelleşiyor." diye konuştu.

Sempozyum, Prof. Dr. Gökhan Çalışkan, Diyetisyen Berk Kaan Alma, Antrenör Serpil Bahsi, Dr. Levent Oğul'un yaptığı sunumlarla devam etti.