Iğdır'da, "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Fidan Otizm Derneği'nin organize ettiği, İl Milli Eğitim Müdürlüğün, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Jandarma trafik ekiplerinin ve İl Sağlık Müdürlüğünün desteklediği program kapsamında Iğdır Kışla Semt Sahası'nda farkındalık etkinliği yapıldı.
Otizmli bireylerinin ailelerin de katıldığı etkinlikte, boyama yapan çocuklar, daha sonra uçurtma uçurdu.
Programda, jandarma ekiplerince hazırlanan parkurda bisiklete ve akülü aranalar binen özel çocuklar, çalan müzik eşliğince gönüllerince eğlendiler.
Özel çocuklar, program sonunda katılımcılarla mavi balonları gökyüzüne bıraktı.
Fidan Otizm Derneği Başkanı Tamer Kaan Turan, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.
Burada 2 Nisanın diğer günlerden farklı bir gün olmadığını anlatmaya çalıştıklarını belirten konuşmasın da Turan, şunları söyledi: "Bu etkinlikle çocuklarımıza burada unutmayacakları bir gün yaşatmak istiyoruz. Bu manada boyam, uçurtma, ikram ve müzik etkinliği olacak, programın sonunda çocuklarımla mavi balon uçurtma etkinliği yapacağız. Jandarmadan gelen ekiplerce çocuklara bisiklete binmeyi öğrettiler. Bu yıl bu etkinliğimizin 3. yılı oldu, Iğdır'da bunun artık geleneksel hale getirdik, ailelerimiz ve özel çocuklarımız için elimizden gelini yapmaya çalışıyoruz."

Etkinlikte çok eğlendiğini anlatan Emir Ali Tuna da, bu burada yapılan uçurtma şenliğinde çok güzel uçurtmalar uçurdukları ve diğer yapılan oyunlarla çok güzel vakit geçirdiklerini söyledi.