Sayın Bakanımız Osman AŞKIN BAK

Sayın Bakanımız  Osman AŞKIN BAK
 

Osman Aşkın Bak, 11 Ekim 1966'da İstanbul Üsküdar'da doğdu. Baba adı Muhittin, anne adı Fatma'dır. Makine Mühendisi, Üst Düzey Yönetici, Öğretim Üyesi; İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini bitirdi. İngiltere'de Nottingham Üniversitesinde İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisansını, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Programında doktorasını yaptı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev üstlendi. İstanbul Ticaret Odasında Meclis Üyesi olarak görev yaptı. Çeşitli spor kulüplerinde genel sekreterlik ve başkanlık görevleri ile federasyonlarda yönetim kurulu üyeliği, kurul üyeliği, genel kurul delegeliği ve başkanlık görevlerinde bulundu. Çok sayıda makale ve bilimsel yayını bulunmaktadır. 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyesi ve Dışişleri Komisyonu Sözcüsü oldu. Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı.
Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Almanca ve Farsça bilen sayın Bakan  , evli ve 4 çocuk babasıdır.


 

 



Ercan TURAN
Iğdır Valisi

 
Doğum Tarihi: 1979
Doğum Yeri: Niğde
Medeni Durumu: Evli
Eğitimi:
Ortaöğretimini Niğde Anadolu Lisesinde, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. Niğde barosunda avukatlık stajını yaparken 2002 yılında İçişleri Bakanlığının açmış olduğu sınavı kazanarak 04.02.2003 tarihinde Nevşehir Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.
Görev Yaptığı Yerler
Bor Kaymakam Refikliği yanı sıra Çiftlik, Altunhisar, Yalıhüyük ilçelerinde Kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. 03.11.2004 tarihinde gönderildiği İngiltere-Leicester da “The University of Leicester” bünyesinde 1 yıl süre ile İngilizce dil eğitimi alarak yurda döndü ve müteakiben açılan kaymakamlık kursuna çağırılıp başarılı bir şekilde kursu tamamlamıştır. İlk görevine çektiği kura sonucu Adana –Tufanbeyli’ de 14.04.2006 da başlamıştır.
İçişleri Bakanlığının 28.09.2007 tarih ve 2007/9316 sayılı Müşterek Kararnamesi ile Çelikhan İlçesi Kaymakamlığına atanmıştır. Ardında Zeytinburnu Kaymakamlığı görevini yürüttü. 09.08.2023 Tarihinde Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Iğdır Valisi Olarak atandı.

 


 




              GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ
                                                                                                 Recai ŞAHİN

1986 yılında Ordu’da doğdu. Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat ve Anadolu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerinden Lisans eğitimini tamamladı. Iğdır Üniversitesinde Felsefe ve Din Bilimleri alanında Yüksek Lisansını tamamladı.

2004-2011 yılları arasında özel sektörde çalıştı. 2012 yılında Iğdır ilinde memuriyeti başladı. Iğdır ilinde birçok okulda Öğretmen, Müdür Yardımcısı, Müdür Başyardımcısı ve Okul Müdürü olarak görev yaptıktan sonra 2021 yılında Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Gençlik Hizmetleri Müdürü olarak atandı.

Evli ve 4 çocuk babasıdır.

5 Mart 2024 tarihinde Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili olarak atandı.