19Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı, İğdır Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Yusuf ÇEBİ'nin Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu ile başladı. Anıt Alanında düzenlenen törende çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile kutlamalar başladı. 

 Atatürk Futbol Sahasında devam eden Bayram Programına Iğdır Valimiz H. Engin SARIİBRAHİM ve ilimiz protokolü katıldı. 

 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından İğdır Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Yusuf ÇEBİ, günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

19 Mayıs 1919'da milletimizin umudu olarak Samsun'da başlatılan İstiklal Mücadelemizin 104. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Aziz milletimizin her bir ferdi, bu vatanın bize şanlı ecdadımızın bir emaneti olduğunun şuuru içindedir." Diyerek sözlerine devam etti.

Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu vatan için canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gençlerimizin, sporcularımızın ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.’’ dedi. 

 İl Müdürümüz Yusuf ÇEBİ' nin konuşmalarının ardından Sporcu Andının okunması, Gençliğe Hitabe, Şiirler, Sportif Gösteriler, Halk Oyunları ve Müzik Şöleni ile devam eden program, Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporcularımıza yapılan ödül töreniyle sona erdi