Amatör Spor Haftası etkinlikleri  Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Şerafettin Yiğit  , Sporcular ,Antrenörler,Kurum personelin de katılımıyla  Atatürk Anıtına Çelenk Sunmasıyla Başladı.

Saat 9:00 da çelin sunumuyla başlayan Amatör Spor haftası saat 13:00 da İlimiz valisi Sayın Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürü ,Alay Komutanı  kamu kurum ve kuruluşları sivil toplum örgütleri öğrenciler ve halkın yoğun   katılımıyla Mehmet çavuş önünde başlayan yürüyüş Zübeyde hanım bulvarında son buldu. Yürüyüş sonunda  Gençlik ve Spor İl Müdürü günün  alam ve önemini  belirten konuşmasını şöyle yaptı”Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa planlanan ve her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını sağlamak ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen "Amatör Spor Haftası" bu yıl 07-13 Ekim tarihleri arasında tüm Türkiye'de farklı etkinliklerle kutlanacak. İlimizde de 'Amatör Spor Haftası Etkinlikleri' kortej yürüyüşümüz ile sizlerinde katılım ile başlamış bulunmaktadır. Amatör Spor Haftasının amacını çocukları ve gençleri spora yönlendirmek olduğunu aktaran Yiğit  Amatör Spor Haftasının amacı çocukları spora yönlendirme, sporu sevdirmek, gençlerimizi kötü alışkanlıklara karşı korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirebilmektir. Bu amaca ulaşmak için il müdürlüğü olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Amatör Spor Haftası Etkinlikleri kapsamında 22 farklı branşta spor etkinliklerimiz olacaktır. Tüm halkımızı etkinliklerimize davet ediyoruz. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum dedi.” Amatör Spor Haftası kapsamında Zübeyde Hanım Bulvarında   sportif etkinlik gerçekleştirildi. Kurulan spor stantlarında basketbol, voleybol, tenis, masa tenisi, cimnastik, badminton gibi spor aktiviteleri Iğdır valisi Enver Ünlü ve  sporcular keyifli vakit geçirdiler .
Amatör Spor Haftası kapsamında Iğdır  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çeşitli spor branşlarında gerçekleştirilecek olan müsabakalarda dereceye giren sporcular ve takımlar, madalya ile ödüllendirilecek.