Gençlik ve Spor Bakanlığı, "Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor" projesinin startı Ankara'da verildi. 


Ankara Spor Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, bu proje ile engelli bireylerin sosyal yaşama bağımsız erişiminin sağlanması, yaşam kalitelerinin desteklenmesi ve engelli bireylerin fiziksel kapasitesini artırılmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi. Baykan konuşmasını şöyle sürdürdü: 


"PROJE 1774 KADROLU ANTRENÖRÜMÜZÜ KAPSIYOR"

"Son 12 yılda ülkemiz sosyal devlet olma yolunda çok büyük aşamalar kaydetti. Tabi buna uygun olarak spor alanında da önemli gelişmeler yaşandı. Spor tesisi anlamında yaşanan sıkıntılar büyük ölçüde giderildi ve giderilmeye de devam ediyor. Geçen yıl 900'ün üzerinde BESYO mezununu ve 700'ün üzerinde sözleşmeli antrenörümüz Bakanlık kadrosuna alındı. Sosyal devlet tüm bireylerine olduğu gibi engelli bireylerine de aynı önemi veren devlettir. Devletimiz engelli bireyleri olan ailelere maddi manevi her türlü desteği veriyor. Buna spor ailesi olarak biz de ayak uydurmak zorundaydık. Bu proje ile 81 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzde kadrolu 1774 antrenörümüz engelli sporcularımıza eğitim verebilecek sertifikaya kavuşacak.  Biz bu proje ile engelli bireylerimizin spor yapabilmeleri için yola çıktık" 


"ENGELLİ BİREYLERİMİZİN SPOR YAPMASI İÇİN TOPYEKUN HAREKETE GEÇİYORUZ"
2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda alınan 10 madalyanın kendilerini teşvik ettiğini de belirten Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, "2013 yılında engellilere yönelik faaliyet yapan 578 kulüpten 542'sine yaklaşık 2 milyon TL tutarında destekte bulunduk. 2014 yılında bu desteğimiz artarak devam edecek. Bu projenin ilk adımını Yaz Spor Okullarında atacağız. Sonrasında ise Anadolu Yıldızlar Ligi'nde Engelliler Ligini kuracağız. Engelli bireylerimizin spor yapması için topyekun harekete geçiyoruz. Bugün Ankara'da da ilk adımı atıyoruz" diye konuştu. 


10 BRANŞTA 2 GRUP HALİNDE KURSLAR VERİLECEK

Proje kapsamında ilk olarak Bedensel Engelliler Spor Federasyonu işbirliği ile Ankara, Mersin, Kayseri, Konya, Erzincan ve Manisa illerinde 2 grup halinde 1. Kademe Yardımcı Antrenör Eğitim kursu açılacak. İlk aşamada atletizm, yüzme, atıcılık, badminton, halter, masa tenisi, okçuluk, oturarak voleybol ve tekerlekli sandalye basketbol olmak üzere 10 branşta 2 grup şeklinde kurslar verilecek. İlk grup kurs tarihi 05-16 Mart 2014, ikinci kurs tarihleri ise 16-27 Mart 2014 olacak.