Yaz tatilini Iğdır'da sosyal ve sportif kurslarla değerlendirmek isteyenler öğrenciler için     ücretsiz yaz spor okulları devam ediyor. Çeşitli branşlarda açılan kurslarda 2 bin 255 öğrenci birçok spor branşı ile tanışıp temel eğitime başlıyor. Öğrenciler eğitimin yanı sıra hem eğleniyor hem de keyifli bir tatil geçiriyor.

Iğdır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 15 farklı branş ve ayrı spor merkezinde açılan İl Spor Merkezleri devam ediyor. Iğdır genelinde yaz boyunca hizmet verecek olan Ücretsiz Yaz Spor Okullarında amaç; çocuklara sosyal, psikolojik ve bedensel gelişimlerine katkı sağlamak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, çeşitli spor branşlarını sevdirmek, tanıtmak, yeteneklerini ilgi ve ihtiyaçlarını sergileyebilecekleri bir ortam oluşturmak ve yaz tatilinin keyfini çıkartmalarını sağlayabilmek.
 SPORLA ENGELLER AŞILIYOR
Ücretsiz yaz spor okullarında, bu yılda engelliler çocuklar unutulmadı. Engelliler İl Spor Merkezlerinde görme engelli, bedensel engelli, işitme engelli ve özel sporcular olmak üzere Çeşitli branşlarda ücretsiz kurslar devam ediyor. Engelliler İl Spor Merkezinde 30’ya yakın öğrenci, sporla tanışma fırsatı buldu.