3 aydır   müsabaka ve antrenmanlardan uzak duran sporcularımız bütün önlemleri alarak antrenmanlara başlandı. Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Gökhan Yavaşer’in  yaptığı açıklamada “Yeni normalleşme süreciyle beraber Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, açılacak spor branşları ile spor tesisleri ve gençlik merkezlerinde uygulanacak önlemlere uyuyarak  bütün imkanlarımızla sporcularımızın yanındayız . Iğdırda  Aktif olan spor branşlarda başarı düzeyini yükseltmek  ve tesis sayımızı artırmak için çalışacağız .Sporcularımıza  antrenörlerimize şimdiden teşekkür eder başarılar dilerim”  dedi.
 

Covid-19 ile mücadelesinde elde ettiği başarı sonucunda normalleşme süreci 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle başladı.

Yeni normalleşme süreciyle beraber Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, açılacak spor branşları ile spor tesisleri ve gençlik merkezlerinde uygulanacak önlemler belirlendi.

ANTRENMAN YAPILACAK 45  BRANŞ

‘ATICILIK, KARATE (KATA), ATLETİZM, KAYAK, BADMİNTON, KAYKAY, BİLARDO, KIZAK, BİNİCİLİK, KİCKBOKS (POİNT FİGHTİNG, MÜZİKLİ FORM), BİSİKLET, KÜREK, BOCCE, BOWLİNG, DART, MASA TENİSİ, BRİÇ, MODERN PENTATLON, BUZ PATENİ, MOTOSİKLET, CİMNASTİK, MUAY THAİ (WAİKURU), DAĞCILIK, OKÇULUK, DANS SPORLARI (TEKLİ), ORYANTİRİNG, ESKRİM, OTOMOBİL SPORLARI, GELENEKSEL SPOR DALLARI (ATLI SPORLAR), RAFTİNG, GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU, SATRANÇ, GELİŞMEKTE OLAN SPOR BRANŞLARI (DALGA SÖRFÜ-PAİNT BALL, SQUASH, KURAŞ), SUALTI SPORLARI (TEKLİ), GOLF, TAEKWONDO (POOMSE), HALTER, TENİS, HAVA SPORLARI, TRİATLON, HERKES İÇİN SPOR (WELLNESS, YOGA),  VÜCUT GELİŞTİRME, FİTNESS, İZCİLİK, WUSHU (TAO), KANO, YELKEN, YÜZME.’’

18 YAŞ ALTI MİLLİ SPORCULAR İLE TOHM SPORCULARINA ÖZEL İZİN