Hain darbe girişiminin bertaraf edilmesinin yıl dönümü olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, ilimizde vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla düzenlenen programlarla coşku içerisinde kutlandı.

10-15 Temmuz 2019 tarihleri arasında Iğdır Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde  16 branşta  spor müsabakaları düzenlendi . 15 Temmuz günü saat 19:30 da İnci düğün salonun Önünde bir araya gelen Iğdır gençlik spor  personel ve sporcular ve halkın yoğun katılım gösterdiği yürüyüşe sayın valimiz Enver Ünlü ve İl Müdürümüz Şerafettin Yiğit öncülünde tören alanına kadar  300 metre uzunluğundaki  ay yıldızlı bayrağımızla  Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirerek hain darbe girişimini bir kez daha protesto edildi.

Valilik önünde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program; Kur'an-ı Kerim tilaveti ve hatim duası, Şehit Ömer Halisdemir'e yazılan mektubun okunması, sinevizyon gösterimi ve  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın televizyonlardan canlı olarak yayınlanan konuşmasının dinlenmesiyle devam etti.

Mahalli Sanatçı Serhat Akkuş'un seslendirdiği kahramanlık türkülerinin ardından Valimiz Sn. Enver Ünlü, günün anlam ve önemine binaen konuşmalarını yaptı.

Program, Ünlü ses sanatçısı Şemistan Alizamanlı tarafından verilen kahramanlık türküleri konserinden sonra şiir ve komposizyonların okunması, 15 Temmuz'un Iğdırlı şehitleri olan Bülent Aydın ve Bülent Yurtseven anısına düzenlenen spor turnuvalarında başarı gösteren sporcularımız  ödüllerini takdim edilmesi ve selaların okunmasıyla devam ederek ilahi dinletisiyle sona erdi.