Ziyaretin baslangıç noktası Iğdır valiliği oldu. Iğdır valiliğinde, il valisi Enver Ünlü ile ilimiz hakkında kısa bir sohbetin ardından, il valisi Enver ünlü ile beraber Millet kıraathanesini, Süreyya Sülün kız yurdunu, kitap fuarın, Gençlik merkezini, Gençlik ve Spor İl müdürlüğünü ziyaret ettiler. 
 
Ziyaret esnasında, ığdır'ın bölge illere oranla çok iyi pozisyonda olduğunu söyleyen Bakan yardımcısı, Bakanlığı'na bağlı kurum Müdürlerinden ve şube müdürlerinden memnuniyetlerini belirterek: Gençlik liderlerini koordine ederek kültürel ve sosyal faaliyetler ile gençlerimize kısa sürede ulaştıkları ve vermiş olduğu hizmetlerden dolayı, İl Müdürü Şerafettin Yiğit'e ve Gençlik Merkezi müdürü Ahmet karaca'ya teşekkür ederiz" dedi.

OKULLARDA GENÇ OFİSLER KURULACAK Bakan Yardımcısı Ersöz; okullarda genç ofislerin kurulacağı ve bununda ilkini Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yaptıklarını belirttiler.Ziyaretin sonunda, Iğdıra semt sahası için tirübün ve Karaağaç spor kompleksinin peyzajı için ve sporcularımıza malzeme yardımı için ödenek sözünü vererek ilimizden ayrıldılar.