Iğdır’da 2019 Kulüpler Arası Halkoyunları yarışması düzenledi


Gençlik ve Spor Bakanlığı Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun düzenlediği, 2019 kulüpler Arası Iğdır Halkoyunları Yarışması düzenlendi.
Yapılan yarışmada, minikler düzenlemeli dalda Iğdır Gençlik Merkezi Spor Kulübü 83 puan alarak birinci oldu. Düzenlemesiz Miniklerde Mareşal Fevzi Çakmak Spor Kulübü 72 puanla birinci oldu. Düzenlemeli Yıldızlar Kategorisinde Mareşal Fevzi Çakmak 88,66 puanla birinci oldu. Geleneksel Düzenlemi Gençler Kategorisinde Gençlik Spor Kulübü 89 tam puan alarak birinci. Geleneksel düzenlemesiz gençler kategorisinde Genç Kaya Spor Kulübü 85.16 puanla birinci, geleneksel düzenlemesiz büyükler kategorisinde Gençlik Spor Kulübü 85,66 puanla birinci oldu.
Yarışma sonucun da dereceye giren ekiplerin kupasını veren Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Yiğit, yaptığı açıklamada, “Türk Halk Oyunlarını bizlere, atalarımızdan miras değeri olarak boyun borcu bildik ve gelenekselliği yaşam biçimi olarak seçtiğimiz değerimizdir. İşte bu sebeple bizim için en büyük ödül, bu kültürü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Müsabakaya katılan tüm kulüplerimizi antrenörlerimizi ve sporcu kardeşlerimizi tebrik eder, başarılar dilerim.” dedi.
Halkoyunları Federasyon İl Temsilcisi Sinan Kalem de konuşmasında, “ Bu yıl yapmış olduğumuz yarışmayı,1998 yılında elim bir trafik kazasında hayatını yitirdiği 46 yaşına kadar durmak dinlenmek bilmeyen yiğit fikir adamı rahmetli Av. ibrahim Bozyel anısına düzenlenmiştir. Merhum Bozyel, Iğdır kültürüne folkloruna ve halk oyunlarına kattığı onca değer be başarılarından dolayı kendisine şükranlarımızı sunar, rahmetle anıyoruz.” Şeklinde konuştu.
Yarışmaya toplam 11 kulüp katılarak coşkulu bir şölen halinde tamamlandı.
Yapılan yarışmada birincilik elde den kulüpler, 27/28 Nisan 2019 da Erzurum ilinde bölge şampiyonasına katılacaklar.