Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından 'Gençlik Şühedanın İzinde' sloganıyla başta Sarıkamış olmak üzere tüm yurtta "Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı" düzenledi. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde, Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen çok sayıda gencimizin katılımıyla yürüyüş yapıldı.



Bakanımız Osman Aşkın Bak ve Arslan'ın yanı sıra genç yaşlı yaklaşık 50 bin kişi, 1. Dünya Savaşı'nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı dolayısıyla Sarıkamış ilçesinde bir araya geldik.



Iğdır Gençlik Hizmetleri ve spor il müdürü Kasım AYDOĞDU’nun önderliğinde Iğdır’dan 1900 Gencimizle   sabahın erken saatlerinde, "Gençlik Şühedanın İzinde" temasıyla düzenlenen "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" etkinliğine katılmak üzere, harekat sırasında yoğun çatışmalar yaşanan, birçok askerin çatışmada ya da donarak şehit düştüğü Soğanlı ve Allahuekber Dağları arasındaki Kızılçubuk Zirvesi'nde toplandı.



Burada Kur’an-ı Kerim okundu, tekbir ve salavatlar getirildi, şehitler için dualar edildi.



Gençlerimiz, yürüyüş sırasında ellerinde Türk bayraklarının yanı sıra Azerbaycan ve Filistin bayrakları da taşıdı. Yürüyüşe katılan askerler "Her şey vatan için" şeklinde tempo tutarken, vatandaşlar ise "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.



Sarıkamış şehitlerinin Bakanlığımız organizesinde ülkenin 81 ilinde anıldı Serhat şehri gençlerimiz de bu yürüyüşte üzerine düşeni gerçekleştirdi.