Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Türkiye’de 81 ilde yapılan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsında Iğdır ’da   Çeşitli branşlarda yapılan  müsabakalarla son buldu.

 Amatör Spor Haftasında  2017 yılında ulusal ve uluslar arası müsabakalarda derece alan sporculara ve   yılın enlerini ödüllendirdi.   2017-2018  futbol sezonunda faal olan spor kulüplerine malzeme yardımı yapıldı. Iğdır ASKF Başkanı Filit Yıldırım Amatör Spor Haftasının gençlere spor kültürünü daha iyi kavraması yönünde ışık tuttuğunu belirterek, “Gençler bizim geleceğimizdir. Eğer sağlıklı ve dinç bir geleceğimizin olmasını istiyorsak, geleceğimiz, yarınlarımız olan gençlere gereken değeri verip onları yetiştirmeliyiz”. Dedi

Amatör Spor Haftası kutlamaları kapsamında tüm Türkiye’de amatör spor adına önemli bir gün yaşandığını belirten Iğdır  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Ali DURNA, “Türk spor kamuoyunun kalbi amatör sporlar için çarpıyor. Hepimiz biliyoruz ki, tüm dünyada profesyonel sporculuğa geçişin en önemli noktasıdır amatör spor. Bizlerde bu bilinç ve yaklaşımla amatör sporlara yaklaşıyor ve destek veriyoruz. Iğdır  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 vizyonunu, vizyonumuz olarak belirledik.  Şuan aramızda bulunan 2017 yılında uluslararası müsabakalarda başarılar elde etmiş sporcularımızı ve emek veren değerli hocalarını tebrik ediyor diğer sporcularımıza gerek ahlaki yönden gerekse de göstermiş oldukları başarılarıyla örnek olmasını temenni ederim.  dedi.